Marko Valjavec: Današnje poslovno srečanje še krepi naše prepričanje, da Bližnji vzhod, sploh v bančnem svetu, odpira mnoge poslovne priložnosti.
Novice

V Dohi aktivna tudi slovenska podjetja

Novice - ponedeljek, 19.01.2015 ob 00:00

V sklopu prireditev v organizaciji Slovenskega središča – I feel Slovenia se je danes predsednik RS, Borut Pahor, častni pokrovitelj Slovenskega središča, skupaj s Halcomovim glavnim izvršnim direktorjem, Markom Valjavcem in ostalo slovensko gospodarsko delegacijo, srečal s katarskim šejkom in predsednikom Qatari Business Association (QBA), njegovo ekselenco šejkom Faisal Bin Qassim Al Thanijem.

V duhu promocije države in predstavitve športnih, kulturnih in poslovnih vidikov Slovenije je odprto Slovensko središče v Dohi – I feel Slovenia. Del Slovenskega središča je tudi poslovno in politično središče, ki je pokazatelj proaktivnega in inovativnega pristopa slovenskega gospodarstva, da okrepi in tudi gradi nove poslovne povezave med slovenskim in katarskim trgom, ro prepričani v Halcomu, zlati gazeli 2003.

 

Na aktivnostih v sklopu slovenskega središča sodeluje tudi Halcomov glavni izvršni direktor, Marko Valjavec. V preteklih dneh so se že srečali s katarsko gospodarsko delegacijo, ki jo je vodil predsednik katarske Gospodarske in industrijske zbornice, Sheikh Khalifa Bin Jassim Bin Mohammed Al Thani. Srečanje je temeljilo na konstruktivnih pogovorih o slovensko-katarskih poslovnih odnosih ter identificiranju prihodnjih vzajemnih priložnosti.

 

Poslovna srečanja pa se nadaljujejo tudi danes. Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je skupaj s Halcomovim glavnim izvršnim direktorjem, Markom Valjavcem in ostalo slovensko gospodarsko delegacijo srečal s katarskim šejkom in predsednikom QBA, šejkom Faisal Bin Qassim Al Thanijem. Srečanje je okrepilo slovensko-katarske poslovne odnose, katerih del je tudi Halcom. Podjetje je v katarskih bankah že pred časom prepoznalo odlične poslovne partnerje, saj že zadnjih sedem let uspešno poslovno sodeluje z bankami in podjetji v Katarju. Le-te si s Halcomom delijo vizijo nuditi svojim strankam le najbolj napredne bančne storitve.

 

»Halcom je eno redkih slovenskih podjetij, ki posluje s Katarjem, in sicer že kar 7 let. Eden od pomembnih razlogov za to je, da so Halcomove bančne rešitve popolnoma prilagojene tudi posebnostim islamskega bančništva. Današnje poslovno srečanje še krepi naše prepričanje, da Bližnji vzhod, sploh v bančnem svetu, odpira mnoge poslovne priložnosti,« je po srečanju s šejkom dejal Marko Valjavec, Halcomov glavni izvršni direktor.

Komentarji
  1. Dodaj komentar

Pokrovitelji Gazele 2015

 

 

Zlati sponzorji:


     riko_slogan.jpg

 

 

 gorenjska.jpg

 

 

 butan.jpg

 

 

Partner projekta:

triglav.jpg

 

 

Ekskluzivni avtomobilistični sponzor:

 hyundai_moder.jpg

www.hyundai.si/

 

Ekskluzivni telekomunikacijski partner: 

                                                             

telekom_april2014.jpg
 

 

Častni pokrovitelj:

japti_novi.jpg

 

Častni pokrovitelj:

 

glava_deljena.jpg

 

                 

 

Pokrovitelj:

podjet.jpg

 

Sponzorji: 

 

 

       kompas.jpg      alkemist_logo.jpg     alpina.jpg    

 

bisnode.jpg               bdo_logo.jpg          gb.jpg   

 

 

sid_banka.jpg        panna.jpg            sid_zavarovalnica.jpg

 

lipica.jpg         logo_terme_maribor_novi.jpg               cerne.jpg  

  gea_college.jpg    toko.jpg                 hotel_paka.jpg    

 

koren.jpg                    

                                        

  

Medijski partner: 

                                                 amicus.jpg