"M. Š. iz okolice Gornje Radgone naj bi storil 16 kaznivih dejanj tatvin denarja iz garderobnih omaric, torbic v pisarnah in trgovinah, mobilnih telefonov in denarnic ter tako oškodovance oškodoval za skupno 336.349 tolarjev. Prav tako naj bi isti osumljenec iz različnih trgovin z očali v Murski Soboti ukradel 11 sončnih očal priznanih znamk in lastnike oškodoval za skupno 307.240 tolarjev. Iz trgovine z oblačili pa je odtujil oblačila v skupni vrednosti 18.200 tolarjev. Skoraj vse predmete so policisti - kriminalisti že zasegli in vrnili oškodovancem, razen denarja, ki ga je osumljenec že porabil," pravi komandir soboških policistov.

V mesecih maju in juniju so soboški policisti izsledili tudi osumljene J. L., T. L. in I. L., ki so osumljeni goljufije. Osumljeni J. L. je v časopisu zasledil oglas, da oškodovani O. Z. prodaja rabljeno kmetijsko mehanizacijo. Zato se je z oškodovancem dogovoril za zamenjavo kmetijske mehanizacije za les. Po sklenitvi in podpisu pogodbe je O. Z. na desetih gozdnih parcelah na Goričkem, ki so last drugih občanov, pokazal debla lesa, predvsem bora, čeprav je vedel, da gozd ni njegova last. Tako so skupno požagali okrog 100 kubičnih metrov lesa in tako 10 oškodovancev oškodovali za več kot milijon tolarjev.

Kar 19 vlomov v stanovanjske hiše, trgovine, vrtce in gostinske objekte predvsem na območju Beltincev so policisti kriminalisti ovadili D. P., R. D. in P. D. iz okolice Murske Sobote. Omenjeni so z vlomi v razne objekte posamezne lastnike oškodovali za skupno 733.000 tolarjev. Vlomilci so odnašali denar, cigarete, mobilne telefone, razno pijačo in druge predmete, ki so jih kasneje prodajali, denar pa porabili. Zanimivo pa je, da sta dva izmed omenjenih že v priporu v Ljubljani, in sicer zaradi vlomov v kioske in zaradi drugih podobnih kaznivih dejanj.

Vse omenjene osumljence so soboški policisti ovadili na okrožnem državnem tožilstvu v Murski Soboti, hkrati pa je komandir PP Murska Sobota Stanko Ilješ spet opozoril občane, naj ustrezno zavarujejo premoženje v teh počitniških in dopustniških dneh.